Dermapen 4

VAD ÄR DERMAPEN 4?

Dermapen 4 Microneedling är idag den allra mest populära behandlingen i Sverige. Det är en behandlingsmetod för en rad olika hudproblem. Det är den mest effektiva behandlingen på marknaden för exempelvis acne, acneärr, rynkor, fina linjer, förstorade porer, förtjockad hy och solskadad hy.

Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar (fler vid mer omfattande problem/skada) med 2-8 veckors intervall. Vid bokning av kur bokas nästkommande behandling in på plats och din behandlare kommer att ge dig en rekommenderad tid mellan behandlingstillfällena.

HUR FUNGERAR DET?

Enkelt beskrivet, orsakar Dermapen en kontrollerad skada i huden med hjälp av 16st sterila engångsnålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan. Tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Nyproduktionen av tillväxtfaktorer och naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av t.ex. fraktionerad laser, men Dermapen har mycket mindre biverkningar och en kortare återhämtningstid. En Dermapenbehandling kan utföras på alla hudtyper och hudfärger.

Dermapen var först i världen med utvecklingen av den elektroniska och vertikala microneedling-teknologin. Under behandlingen kontrollerar behandlaren enkelt behandlingsdjupet och hastigheten. Processen blir därmed ytterst effektiv, snabbare och mindre smärtsam än andra manuella microneedling-metoder. 100% sterila instrument används.

HUR SER JAG UT EFTER EN DERMAPENBEHANDLING?

Självklart är detta mycket individuellt. En del blir inte röda alls men det betyder inte att behandlingen inte fungerat. Vanligtvis syns en lätt rodnad 1-2 dagar, som visar att behandlingen skapat en inflammatorisk process och att reparationsfasen påbörjats. Få eller inga sidoeffekter gör att du direkt kan återgå till normala aktiviteter.

ATT TÄNKA PÅ EFTER DIN DERMAPENBEHANDLING

Du kan återgå till arbetet direkt efter behandlingen.
Behandlingen skapar en inflammatorisk process och därför kan man efter behandlingen se en rodnad. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. De eventuella reaktioner som du kan uppleva ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, rodnad och svullnad. Eftersom cirkulationen i huden aktiveras kan det leda till en utrensning av slaggprodukter och vissa kan därför uppleva att de får små utslag, det är också helt normalt. Det är viktigt att tänka på att hålla god hygien och att följa en rekommenderad hudvårdsrutin efter din behandling.

EFTER DERMAPEN REKOMMENDERAR VI ATT DU:

  • Undviker att ta på det behandlade området de första timmarna
  • Undviker att duscha/bada/rengöra det behandlade området de första 12 timmarna
  • Inte använder smink eller brun-utan-sol de första 12 timmarna
  • Byter till rent örngott och nya handdukar
  • Undviker UV exponering och använd alltid solskydd om du vistas i solen
  • Undviker intensiv fysisk träning de närmsta 48 timmarna
  • Undviker all form av hårborttagning på det behandlade området samt färgning av fransar och bryn de närmsta 48 timmarna

VANLIGA FRÅGOR:

Hur kan man förvänta sig att man ser ut efter en Dermapen 4 behandling?

Hur huden reagerar är individuellt men man får räkna med att vara röd och svullen efter, detta är ett bevis på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. Efter några dagar är det normalt att man upplever torrhet, flagnande, lätt rodnad och svullnad.

Hur länge håller resultatet efter en Dermapen 4 behandling?

Dermapen 4 kan ge ett permanent resultat på vissa hudproblem, exempelvis på acneärr. Däremot bör man underhålla huden då den fortsätter att åldras.

Hur långt efter en behandling ser man resultat?

Det beror på vad för typ av hudproblem man har, de röda ytliga ärr man får från utslag och finnar är det första som reduceras och då kan man se en viss skillnad nästan direkt. Vill man behandla stora porer och rynkor kan det ta flera veckor innan man får ett synligt resultat. Efter en Dermapen 4 kommer huden att fortsätta arbeta i 6-12 månader och därför kan resultatet successivt förbättras.


Kan man göra Dermapen 4 när man ammar?

Inte om man har anlag för melasma då det finns en risk att den triggas av en så pass kraftfull behandling.


Kan man göra Dermapen 4 om man har aktiv acne?

Ja, Dermapen 4 är en effektiv behandlingsmetod mot aktiv acne och för att motverka uppkomsten av acne. När acnebakterien kommer i kontakt med syre, vilket sker med hjälp av micronålarna, dör bakterierna och det leder i sin tur till en reducering av acnen.

Kan man göra Dermapen 4 fast man kommer att vistas i solen?

Ja, det kan man. Efter en behandling är huden enbart solkänslig i 48h. Dermapen kommer ursprungligen från Australien, där klimatet är betydligt varmare och soligare än i Sverige. Man kan därför göra Dermapen 4 året runt. Dock är det viktigt att alltid använda SPF om du ska vistas i solen.

Kan man göra Dermapen 4 om man har Perioral Dermatit?

Nej, har man en aktiv Perioral Dermatit är hudens skyddsbarriär skadad och då ska en behandling med Dermapen inte utföras. Däremot kan man göra Dermapen om den Periorala Dermatiten inte är blommande vid behandlingstillfället.

Hur djupt går man med en Dermapen 4?

Det är helt individuellt och beroende på vilken typ av problem man behandlar samt hur huden svarar. Det finns en felaktig tro att "ju djupare nålarna går, desto effektivare", vilket är helt felaktigt. En lyckad och skickligt utförd behandling bedöms inte av djupet på nålen utan hudens reaktion och vi arbetar med väldigt många olika djup under en behandling.

Hur ofta behöver man göra Dermapen efter att man avslutat en kur?

Det är individuellt och konsulteras med din hudterapeut efter avslutad kur. Den hy som åldras snabbast är exempelvis en äldre hy eller en som utsätts för mycket sol och då krävs fler underhållande behandlingar. Hur ofta man behöver göra Dermapen 4 beror även på vilket resultat man vill uppnå.

Hur många behandlingar ska man göra och med vilken intervall?

Det beror på vad man vill få ut av behandlingarna. Djupa acneärr och rynkor kräver exempelvis fler behandlingar än om man bara vill fräscha upp hyn och få lite mer glow. Vi rekommenderar alla att börja med en kur på tre behandlingar och det ska gå 4-8 veckor mellan behandlingarna.

Kan man göra Dermapen 4 om har keloida ärr?

Nej, eftersom keloida ärr innebär att man har en störning i sårläkningsprocessen. Du ska inte heller göra en Dermapen 4 om du har anlag för denna typ av ärr. Vi rekommenderar då att uppsöka en hudläkare. 

Behandlingspriser Dermapen 4

Ansikte, 45 min

2195 kr

Ansikte och hals, 60 min

2995 kr

Ansikte, hals och dekolletage, 65 min

3895 kr

Inkl. Über PRO Peel

395 kr

Kur Ansikte x 3 behandlingar 

5600 kr

Kur Ansikte och hals x 3 behandlingar 

7900 kr

Kur Ansikte, hals och dekolletage x 3 behandlingar

10.000 kr

Kur x 3 behandlingar

Vid köp av en kur på minst tre Dermapen behandlingar får du ett startkit med produkter av Dp Dermaceuticals kostnadsfritt, värde 1400 kr. Kitten finns i fyra utföranden för olika hudtyper och är perfekta att använda under din Dermapenkur, på resan eller i träningsväskan!